Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Skolstart

Nu har skolorna startat och det märks inte bara på gatorna. Att skolstarten är på intåg brukar mätas i handeln. Inför stundande skolstart är det mycket som inhandlas. Allt från pennor, kollegieblock till skolväskor, kläder, skor och sportutrustning. Många barn har växt ifrån eller behöver nytt inför skolstarten och det märks i detaljhandeln.

En artikel i SVD Näringsliv rapporterade om detta för ett par dagar sedan. Skolstarten är viktig för många butiksinnehavare i detaljhandeln visar en undersökning gjord av Svensk Handel.
55% av handlare inom sällanköpshallen säger att försäljning kring skolstarten är ganska eller mycket viktig för butiken. Ungefär hälften av de tillfrågade handlarna tror på ökad omsättning under de sista veckorna i augusti jämfört med samma period i fjol. Bara 15 % av de tillfrågade tror på minskad omsättning.

Inte bara handlarna gagnas av skolstarten. Det finns många företag, till exempel Studybuddy/, som jobbar med läxhjälp och även om de kanske inte har haft stiltje under sommaren så får de en ordentlig uppsving vid skolstarten. Det är många barn och ungdomar som får läxhjälp under året och nu när skolan startar igen så gäller det att boka in sina tillfällen. Många elever har samma lärare som kommer hem till dem flera gånger i veckan och hjälper dem med läxorna. Men det finns också elever som bara beställer läxhjälp inför större prov, till exempel nationella provet. Det kan också vara smart att gå en intensivkurs om man behöver hjälp med till exempel matte inför nationella prov. På intensivkurserna brukar det vara olika stora klasser men lärarna brukar vara väldigt måna om att alla ska hänga med.

Leave a Reply