Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


En närmare branschtitt: budfirma

I denna högteknologiska tidsålder glömmer man lätt bort att saker varje dag behöver fraktas runt i Stockholm. Eposten har ersätt mycket av den tidigare postgången, men budfirmor har fortfarande en stor roll i hur transporter fungerar i storstäderna. Större internationella aktörer har etablerat sig på den svenska marknaden, och samarbetar med onlinehandelsföretag för leverans och bud av varor som beställts på nätet.

För många företag är budfirman en given del av den dagliga verksamheten. Det kan röra sig om att snabbt få över ett kontrakt till en kund, eller bara frakta en större mängd mat till ett cateringtillfälle. Budtjänsterna kommer i alla möjliga former, från cykelbud till tunga lastbilar. Allt styrs självklart av vad man faktiskt fraktar.

Så – hur hittar man en budfirma Stockholm för ett långsiktigt samarbete? Jag skulle rekommendera att använda en sökmotor ochc därifrån ta kontakt med företaget som ger ett gott intryck. Ofta är det bara ett samtal ifrån.

En intressant aspekt som bland andra DN uppmärksammade är att trängselavgifterna i Stockholm gagnade budfirmorna då det ledde till kortare leverans- och kötider. Fler brev, paket och annat levererat på kortare tid innebär självklart en ökad effektivetet. Förutsatt att kundflödet är gott för budfirman så bör detta leda till högre lönsamhet. Viktigt att inte glömma är dock själva avgiften, som måste betalas. Vid försöket 2006 var många små åkarfirmor rädda för hur detta skulle påverka deras kostnader. Hur det ser ut idag vet jag faktiskt inte, men som bilist i Stockholmstrafiken känns allt fortsatt intensivt.

Leave a Reply