Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Bemanning som diskussion och koncept

Insändarsidorna svämmar över av upprörda åsikter om bemanning. Varför är människor så upprörda? Förutom den rent politiska och ideologiska diskussionen som uppstår när man talar om privat bemanning i offentlig sektor, och att det görs vinst på skattepengar, så känns det svårt att gå bortom för- och nackdelar med bemanning.

Ett klassiskt argument för företagen är att det snabbt går att hitta extra personal i tider av hög belastning. För en jobbsökande går det således att hitta hela bemanningsföretag nischade mot sin egen profil (IT, ekonomi, HR etc) – vilket klart är en fördel för den som söker jobb. Istället för att anstränga sig på bredden är det lättare att nischa in sig, och låta jobben hitta en (om det ändå vore så väl, tänker många).

Eftersom bemanningsföretaget vill matcha sökande med arbetsplats (det är ju trots allt så de tjänar pengar) så finns det även en stor kunskap kring hur man bör uttrycka sig i annonser för att hitta rätt kandidat. Visst – det kan företagen (slutkunden) visserligen också göra, men man får inte glömma bort att bemanningsföretagen är experter på detta. Adecco, uniflex, academic work, och ryska posten (tämligen ny aktör inom området) är exempel på några företag som sysslar med bemanning.

Detta tycker jag faktiskt glöms bort rätt ofta. Effektiviteten som dessa företag skapar bör (åtminstone teoretiskt) reducera tiden som många spenderar i arbetslöshet då själva matchningen går fortare. Lite dålig struktur i inlägget, men detta var ett typ av inlägg jag behövde skriva – bloggen är ändå mitt utlopp.

Leave a Reply