Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Att tänka på innan man åker till veterinären

Alla som har djur vet att gå till veterinären inte är speciellt roligt. När ens djur är sjukt eller mår dåligt så blir man väldigt orolig och då kan det vara bra att ringa till sin veterinär för att boka en tid så att veterinären kan kolla på djuret. Det finns ett par saker som man bör tänka på innan man åker till veterinären. Här kommer tips jag samlat när jag ringde en veterinär Huddinge nyligen.

- Var noga med att lämna uppgifter om djurets ras, kön och ålder.

-  Berätta om vad som är är huvudproblemet och hur länge har det pågått? Och har djuret haft problem med detta tidigare?

- Hur är djurets allmäntillstånd?

- Har djuret feber? Det måste man kontrollera med termometer i ändtarmen. Normal kroppstemperatur för de flesta djur är ca 38-39 grader.

- Äter och dricker djuret?

- Har djuret normal urin och avföring?

- Har ditt djur redan på någon medicinering? Informera om medicinens namn, hur länge djuret medicinerats, hur ofta den får medicin och när djuret fick det senast. Är det så att ditt djur inte tål någon medicin är det bra om veterinären får veta det också.

- Har djuret fått medicin innan och vad var resultatet då?

- Har ditt djur någon försäkring?

När man kommer till veterinären brukar man först anmäla sig i receptionen och sen få sitta ner och vänta tills man blir uppropad. Efter det får man komma in till veterinären som brukar väga och ta tempen på djuret. Veterinären ställer frågor om djuret och dess åkommor och efter det görs undersökningen.
För att hitta en veterinär nära dig så kan du leta till exempel på Google.

Leave a Reply