Member Login

Lost your password?

Registration is closed

Sorry, you are not allowed to register by yourself on this site!


Att lackera sin bil

Har man en bil vars lackering börjar bli lite sliten så ska man inte förfäras över det. Man kan lacka om sin bil snabbt och smidigt och det behöver inte kosta allt för mycket pengar heller. Man bör låta lackera om sin bil hos en billackerare med goda kunskaper. Billackering är nämligen en mycket känslig process som kräver goda kunskaper inom området och tillgång till modern utrustning och bra teknik. När man ska utföra lackering av bilar är en lokal som är utrustad på rätt sätt att föredra.

Din bil bör bli lackeras med vattenburet lack som passar just din bil. Detta för att det dels ska vara miljövänligt, men även för att din bil ska få den rätta finishen. För att lackering av bilar ska få perfekt resultat krävs noggrannhet och precision. Detta är man garanterad om man lämnar in sin bil hos en professionell billackerare.

Att tänka på efter att bilen är nylackad är att ytan på bilen fortfarande är mycket känslig. Under de första 3-4 månaderna bör man därför enbart tvätta bilen med vatten och låta bli att använda avfettningsmedel eller tvättmedel. Under den närmaste tiden efter lackeringen gäller det att undvika att använda högtryckstvätt, automattvätt samt att låta bli att vaxa bilen. Läs mer om hur du undviker att skada billacken här.

Leave a Reply